Ana sayfa Anne ~ Çocuk Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte beslenme anne adaylarının özellikle dikkat etmesi gereken mühim bir konudur. Genel olarak uzmanlar hamile kadınların zayıflama ve diyet konusundan uzak durmaları gerektiği söylenmekte. Hamilelikte düzenli ve dengeli beslenmek hem sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebilmek için hemde sizin sağlığınız için oldukça önemlidir.

 

Unutulmamalıdır ki bebek 40 hafta boyunca annenin yediği besinlerle gelişimini sürdürebilmektedir. Bu sebeple anne adayların yediklerine ve içtiklerine dikkat etmesi gerekiyor. İki kişilik beslenmenize gerek yoktur ancak yediklerinize iki kere özen göstermeniz gerekir. Yediğiniz veya içtiğiniz yiyecek ve içeceklerin hem sizin hem de bebeğinize yarayıp yaramayacağını düşünerek tüketmeniz gerekir.

 

Hamilelikte beslenme nasıl yapılır?

Çeşitli sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar, yağsız veya az yağlı süt ürünleri ve proteinli yiyecekler yiyin . Daha az ilave şeker, doymuş yağ ve sodyum (tuz) içeren yiyecek ve içecekleri seçin. Kurabiye, beyaz ekmek ve bazı atıştırmalık yiyecekler gibi yiyeceklerde bulunan rafine tahılları ve nişastaları sınırlayın.

 

Yapmanız gereken en önemli şey seçtiğiniz besinlerin taze, doğal ve bol çeşitli olmasına dikkat etmektir. Tarihi geçmiş besinleri tüketmemelisiniz. Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz ilk andan itibaren yediğiniz içtiğiniz her şeye özen göstermelisiniz bu süre içinde özellikle çiğ gıdalardan kaçınmalı, pastörize olmayan peynir ve sütten uzak durmalısınız. Hamile olan anne adayları için önerilen besinleri kullanın.

 

Hamile annelerin ihtiyacı olan besin nedir?

Folik asit, demir, çinko, kalsiyum, C vitamini ve D vitamini (enerji ve proteine ​​ek olarak), hamilelik ve emzirme döneminde fizyolojik olarak ihtiyacı artan temel mikro besinlerdir.

 

Bunun yanı sıra bitki çaylarını doktorunuza danışarak tüketirseniz daha sağlıklı bir gebelik süreci yaşarsınız. Çünkü bazı bitki çayları hamile kadınlar için tavsiye edilmemektedir. Zararlı olabilecek bitki çaylarından uzak durmak zorundasınız.

 

Hamilelikte beslenme için temel ipuçları

  • Kahvaltıyı unutma.
  • Lif içeren yiyecekler yiyin.
  • Sağlıklı atıştırmalıklar seçin.
  • Her gün demir ve folik asit içeren doğum öncesi bir vitamin alın.
  • Haftada 12 onsa kadar (ortalama 2 öğün) balık veya kabuklu deniz ürünleri yiyin.
  • Yumuşak peynirlerden ve öğle yemeği etlerinden uzak durun.
  • Kafeini sınırlayın ve alkolden kaçının.

 

Bol su içmeli, D vitamini ihtiyacınız için güneşten yararlanmalı, uzun süreli aç kalmamaya dikkat etmeli dokturunuzun vereceği kan ve vitamin haplarını gerektiği gibi kullanmalısınız. Aşırıya kaçarak fazla vitamin hapı kullanmayın. Ayrıca uzman doktorların önerdiği ilaç ve vitaminleri kullanınız. Kesinlikle uzman olmayan kulaktan dolma ilaç ve vitaminleri kullanmayın.

 

Hamile bir kadın için iyi bir kahvaltı nedir?

Hamile bir anne olarak, bebeğinize oksijen sağlamak için hamile olmayan kadınlara göre yaklaşık iki kat daha fazla demire (günde 27 mg) ihtiyacınız olacak. Kahvaltıda demir açısından zengin yiyecekler arasında kuru meyve, yulaf ezmesi, ıspanak, yumurta, tofu ve demirle güçlendirilmiş tahıllar bulunur.

 

Hamilelik sırasında bebeğimin beynini nasıl geliştirebilirim?

Sağlıklı beslenin Omega 3 yağ asitleri bebeğin beyin gelişimi için kesinlikle gereklidir. Diyetinize balık, soya fasulyesi ve ıspanak gibi iyi bir omega 3 içeriğine sahip yiyecekleri dahil ettiğinizden emin olun. Ayrıca ıspanak gibi yapraklı sebzelerde bulunan demir, bebeğin beyin hücrelerine oksijen akışına yardımcı olur.

 

Hamilelikte beslenme sorunu nedir?

Dengeli beslenmek her zaman önemlidir ve hamileyken daha da önemlidir çünkü yedikleriniz bebeğiniz için ana besin kaynağıdır. Bununla birlikte, birçok kadın yeterince demir, folat, kalsiyum, D vitamini veya protein almaz.

 

Hamilelikte uyumak bebeğin büyümesine yardımcı olur mu?

En az 7-8 saat uyumak anne ve bebek sağlığı için önemlidir. Bozulmuş anne uykusu genellikle erken doğmuş bebekler, büyüme kısıtlamaları ve daha fazlası gibi kötü gebelik sonuçlarıyla ilişkilendirilir.

 

Havuç hamile bir kadın için iyi mi?

Havuç C vitamini açısından zengindir, bu nedenle havuç yemek hamile kadınlar ve bebekler için iyidir. Kansızlığı önleyin Her gün havuç yemek, annelerin hamilelik sırasında kansızlık riskini azaltmasına yardımcı olur.

Bir önceki yazımız olan Epidural anestezi ile ağrısız ve sancısız doğum başlıklı makalemizde Bel Ağrısı ve Doğum hakkında bilgiler verilmektedir.

3 YORUMLAR

  1. Hamilelikte anne adayların elbette sağlığına ve beslenmesine çok dikkat etmesi gerekiyor. a07 hamile kadınların beslenme önerileri için verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

  2. Eşim hamileyken aşırı şekilde yemeye başladı. Canı ne çekse yiyor. Tamam hamilelikte böyle yemeler normal ama her şeyi yemek hem kendisine hem bebeğe zararlı olmaz mı?

  3. Hamilelik süresinde en büyük yük ve iş biz erkeklere düşüyor bence. Tamam kadınlar hamile kaldıklarında zorluklar çekiyor ama biz erkekler daha çok zorlanıyoruz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here