Ana sayfa Güzellik Cilt Bakımında Peeling Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımında Peeling Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımında Peeling Nasıl Yapılır?

Gözenekleri açma işleminden sonra, sıra geldi peeling uygulamasına. Cilt bakımında peeling ayrı bir öneme sahiptir. Ölü hücrelerden ve siyah noktalardan cildinizi koruyan, bu işlemdir. 

 

Cilt Bakımında Peeling Nasıl Yapılır?

Cilt tipinize uygun bir peelingle, cildinizi hafifçe ovun. Hassas göz çevresi ve dudak kenarları bu işlemde sınır dışı olmalı. Hassas ve sorunlu ciltlere kesinlikle peeling uygulamayın. Cildinizi güzelce yıkayın. Önce ılık su ile peelingi çıkarın, daha sonra yüzünüze soğuk suyla şok etkisi yaratın.

 

Cilt Bakımı Peeling Maskesi Kullanın

Gözenekleri açılan cilde, maske uygulamak oldukça faydalıdır. Cilt bakımında mutlaka, önce gözenekleri açıp, sonra cilt bakım maskenizi uygulayın. Açık olan gözenekler, cilt bakım maskesinde bulunan, cilt için faydalı olan vitaminleri daha rahat emecek ve cilt bakım maskeniz gerçekten size yarar sağlayacaktır.

 

Cilt Bakımında Tonikleme

Peeling yapıp gözenekleri açtınız. Maskenizi uygulayıp, yıkadınız.  Şimdi cilt bakımınıza tonikleme işlemiyle devam ediyoruz. Gözenekleri açılan cildi, kesinlikle öylece bırakmayın. Açılan gözenekler, çok çabuk kiri toplar ve bu cildinize siyah nokta olarak döner. Kuruladığınız cildinize, cilt bakımı için seçtiğiniz toniğinizi uygulayın. Tonik kullanmak istemiyorsanız, gül suyu ya da daha iyisi soda kullanabilirsiniz.

 

Cilt Bakımında Peeling Nemlendirme

Artık geldiniz cilt bakımının son aşamasına. Tüm bu işlemlerden sonra cildinizi, cildinize uygun bir nemlendiriciyle  nemlendirme işlemine. Nemlendiriciniz mutlaka cildinize uygun olmalı. Oldukça dikkatli bir seçim yapmalısınız. Nemlenindiricinizi sürün. Cilt bakımınız tamamlanmıştır. Göz altı kremizi sürmeyi ihmal etmeyin.

 

Zamanınız azsa cilt bakımında şu sırayı izleyebilirsiniz;

  • Temizle
  • Tonikle
  • Nemlendir

Cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabını verdik, şimdi yorumlarınızı bekliyoruz…

 

Cilt kabukları nelerden yapılır?

Tipik olarak kullanılan kimyasal çözeltiler arasında glikolik asit, trikloroasetik asit, salisilik asit, laktik asit veya karbolik asit (fenol) bulunur. Farklı kimyasal türleri, kontrollü bir yaralanmaya neden olur, her biri farklı bir cilt derinliğine nüfuz eder, ardından yeni bir cilt tabakasını ortaya çıkarmak için soyulur.

 

Bir peeling solüsyonu nasıl yapılır?

Bu peeling solüsyonu kimyasal soyma tarifi çok basittir. Tek yapmanız gereken bir yumurta beyazını çırpmak ve salatalık posası ile karıştırmak. Bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırarak sürülebilir bir macun elde edin. Bitmiş ürünü yüzünüze uygulayın ve suyla durulamadan önce 20 dakika bekletin.

 

Derin peelingde hangi kimyasal kullanılır?

Derin bir kimyasal soymada kullanılan kimyasal, fenol, tedavi edilen cildi aydınlatabilir. Bu tür bir soyma ile, yeni cildiniz genellikle normal bronzlaşma yeteneğini kaybeder. Tedavi edilen bölgenin güneşten korunması önemlidir. Fenol (derin bir soyma ajanı) ayrıca kalp hastalığı olan kişiler için özel bir risk oluşturabilir.

 

Kimyasal peeling cilde iyi gelir mi?

Kimyasal peeling, cildinizin üst tabakasını kaldıran kozmetik bir tedavidir. Bu, kırışıklıkları, donukluğu, hiperpigmentasyonu ve yara izini en aza indirmeye yardımcı olabilir. Akne ve rosacea gibi cilt bozukluklarına da yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kimyasal bir soyma, derin kırışıklıkları ve yara izlerini tedavi edemez.

 

Doktorlar sadece hangi peeling kimyasalını kullanır?

Kullandığımız doktor gücünde peelingler, hastaya bağlı olarak %10 ile %35 arasında değişen triklorasetik asit peelingtir.

 

Kimyasal peelingden daha iyi olan nedir?

Lazer tedavileri, ne kadar kontrol edilebilir ve kesin olduğu konusunda kimyasal peelinglerden üstündür. Bir sivilce izini veya ciltteki birkaç noktayı lazerle hedeflemek daha kolaydır. Lazer ayrıca derin kollajen yeniden modelleme için daha iyidir. Kırışıklıkları veya sarkan cildi ele almaya çalışıyorsanız, lazerler daha iyi bir seçenek olacaktır.

 

1 peeling sonrası sonuçları görebiliyor musunuz?

Evet! Pek çok kişi, tek bir peeling uygulaması kadar kısa bir sürede cilt tonu ve dokusunda önemli bir iyileşme görebilir. Bunun nedeni, bir kabuğun, cildinizin yüzeysel kalitesini büyük ölçüde artırabilen bir eksfoliant işlevi görmesidir.

 

Evde kimyasal peeling yapabilir miyim?

Evde kimyasal peeling yapabilirsiniz. Dermatoloğunuzun ofisinde ağır hizmet tipi bir kimyasal peeling yaptırmakla karşılaştırıldığında, evde kimyasal peeling yapmak, aynı malzemelerin birçoğunu daha uygun fiyatlarla ve ofis içi peelinglerden kaynaklanabilecek aksama süresi olmadan kullanmanızı sağlar.

 

Cilt soyma pigmentasyonu giderebilir mi?

Kimyasal peeling, istenen cilt bölgesini tedavi etmek için daha güçlü konsantrasyonlarda asitler kullanır. Cildinizin üst tabakasını (epidermis) kaldırarak hiperpigmentasyon görünümünü azaltırlar. Daha derin versiyonlar, daha dramatik sonuçlar elde etmek için cildinizin orta katmanına (dermise) de nüfuz edebilir.

Bir önceki yazımız olan Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde Beslenme, Cilt Bakımı ve Cilt Lekeleri hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here